fbpx

Homloklebeny terápia

Foglalj időpontot fejlesztésre, weboldalunkon keresztül. 

Anna Fejlesztőközpont- 1146 Budapest, Dózsa György út 29.

kép tulipán

Ismerd meg Fejlesztőközpontunk szakemberét!

Tulipán Ágnes vagyok, óvodapedagógus több mint 28 év tapasztalattal. Az évek során folyamatosan képeztem magam, hogy hatékonyabban segítsem a gyermekek fejlődését.

Alapozó és homloklebeny terapeuta, TSMT terapeuta, NILD fejlesztő, sakkoktató, valamint gyermekjóga és babamasszázs oktató vagyok.

A homloklebeny terápia 8 éves kortól ajánlott, és célja a figyelem, memória, valamint a mozgás koordinációjának fejlesztése. Ezt a speciális mozgásterápiát elsősorban figyelemproblémával küzdő gyermekek számára ajánlom.

Jelenleg az Anna Fejlesztőközpontban tartok Homloklebeny Terápiát (HLT) iskolás gyerekeknek.

A Homloklebeny terápiáról

A homloklebeny terápia egy speciális mozgásterápia, amely során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amelyek a homloklebenyt intenzíven ingerlik és fejlesztik. A program hatására javul a figyelem, a memória és a mozgás összerendezettsége.

A figyelemproblémák, tanulási nehézségek mögött gyakran az idegrendszer éretlensége vagy alulszervezettsége áll. A homloklebeny terápia segítségével ezek a kognitív képességek fejleszthetők, így a gyermek iskolai teljesítménye javul.

A terápia során a gyermek képes lesz gyorsabban és hatékonyabban alkalmazkodni a váratlan helyzetekhez, megbízhatóbbá válik a munkamemória, ezáltal magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válik.

kisfiú a képen gondolkodik miközben egy nő egy játékorát fog a kezében

Info

Milyen esetekben segíthet a HLT?

A terápia megkezdése előtt minden esetben Anamnézis felvétele és mozgásvizsgálat szükséges! Kisiskolás (8 éves) kortól várjuk a gyerekeket HLT-re!

Foglalj időpontot!

Telefon: +36 30 525 3827